tirsdag 13. september 2011

OREO KAKE

Verdens beste oreo-kake
  • Ca. 450 g Oreo Cookies (kan bruke dots kjeks også)
  • 100 g smeltet smør
  • 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
  • 2,5 dl melis
  • 3,5 dl Menkomel Whipping (fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker, vanlig kremfløte kan også brukes)
  • 2,5 spiseskjeer sukker
  • 1 pose sjokolademousse Toro
  • 3 dl melk til moussen
Fremgangsmåte:
  • 1/4 av oreokjeksene legges for seg i en skål og brekkes til små biter.
  • Resten av kjeksene legges i en pose og smuldres til så små biter/smuler som mulig. Jo mindre de er jo bedre er det å smøre utover i formen.
  • Smelt smør og bland godt med de knuste kjeksene i en bolle.
  • Smør utover i en rundform (24cm).
  • Bland kremost og melis med mikser for en kremete og luftig masse.
  • Stivpisk menkomel whipping (fløte) og sukker.
  • Rør forsiktig inn halvparten av den stivpiskede kremen i ostemassen, sett resten av kremen i kjøleskapet (skal brukes senere).
  • Smør ostekremen over kakebunnen og fordel halvparten av de oreokjeksbitene du har satt til side i ostekremen.
  • Sett i kjøleskap i 30 minutter.
  • Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken og rør inn de siste oreokjeksbitene du har satt til side.
  • Smør mousseen over ostekremen og sett i kjøeskapet i ytteligere 1 time.
  • Resten av kremen du satte i kjøleskapet skal brukes til et siste lag på toppen. Bruk så mye du ønsker!
  • Pyntes med oreokjeks eller sjokoladesaus.
  • La kaken stå avkjølt ytteligere noen timer, men aller best blir den om den står minst et døgn før den spises! 


Jeg har lagt ut denne før, men da uten bilde. Pluss at kaken er så god så da må jeg minne folk på det, hihi =)

post signature

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...