Oppskriften er tatt fra Matprat.
Ingredienser (For 3 porsjoner)
- 6 stk potet
- ½ stk løk
- ½ ss smør
- 1 ts salt
- ¼ ts pepper
- 2 dl matfløte eller kremfløte, jeg bruker litt mer enn 2 dl, ellers blir den litt tørr.
- ½ dl revet hvitost
- Jeg bruker et halvt fedd hvitløk i tillegg.
Slik gjør du:
1. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Jeg finhakker løk og hvitløk. Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over. Jeg legger lag på lag: Først poteter, løk og hvitløk, salt og pepper, så poteter igjen, osv.2. Stek i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter. Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 15 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Tips:
Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen. (Jeg har ikke prøvd dette)
Vi spiste potetene sammen med grilla okse indrefilet, grilla maiskolbe med kryddersmør og grønnsaker, deilig :o)

Det så veldig godt ut Marthe :) Enda jeg ikke liker fløtegratinerte poteter, hehe. Og siden din har jo blitt så fin!
SvarSlettDet er så godt altså!! Beste gratinerte potetene jeg har smakt hvertfall :)
SvarSlett