lørdag 14. mai 2011

FLØTEGRATINERTE POTETER

 Oppskriften er tatt fra Matprat.

Ingredienser (For 3 porsjoner)

  • 6 stk potet
  • ½ stk løk
  • ½ ss smør
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 dl matfløte eller kremfløte, jeg bruker litt mer enn 2 dl, ellers blir den litt tørr.
  • ½ dl revet hvitost 
  • Jeg bruker et halvt fedd hvitløk i tillegg.

Slik gjør du:

1. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Jeg finhakker løk og hvitløk. Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over. Jeg legger lag på lag: Først poteter, løk og hvitløk, salt og pepper, så poteter igjen, osv.





2. Stek i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter.  Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 15 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.


 

Tips:
Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen. (Jeg har ikke prøvd dette)

Vi spiste potetene sammen med grilla okse indrefilet, grilla maiskolbe med kryddersmør og grønnsaker, deilig :o)






post signature


 

2 kommentarer:

  1. Lena Gudmundsrud20. mai 2011 kl. 17:22

    Det så veldig godt ut Marthe :) Enda jeg ikke liker fløtegratinerte poteter, hehe. Og siden din har jo blitt så fin!

    SvarSlett
  2. Det er så godt altså!! Beste gratinerte potetene jeg har smakt hvertfall :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...