Lørdag 15 mai var det utdrikningslag for Heidi, vi gjorde mye artig den dagen, men det beste var coctail kurset vi var på hos Liquid Engineers i Oslo. Her var det to bartendere hvor han ene hadde vært verdensmester i bartending holdt kurs for oss. Han viste hvordan vi lagde to drinker; Mojito og Cosmopolitan. Han fortalte hvorfor de lages som de gjør, morsomme muligheter og historikken rundt oppskriftene. Etter hver presentasjion mikset alle vi jentene hver vår drink og fikk nyte den etterpå. Liquid Engineers gutta lagde liv og vi hadde det super morsomt under kurset.
Drinken Mojito er en av favorittdrinkene mine (drikker den fint sjeldent siden jeg nesten aldri drikker, men jeg syntes den er veldig god :)) Det finnes mange forskjellige oppskrifter på Mojito på nettet, men denne lærte vi og det er det som er riktig måte å lage den på:
4cl Bacardi Superior
8-12 Mynte Blader
1/2 Lime
2 cl Sukkerlake
Toppes m/ Sodavann(Club Soda)
Ta en halv lime og del i 4 båter, putt det i et stort glass, legg 8-12 mynte blader i. Hell i 1 cl sukkerlake (50/50 vann og sukker)
Bruk en mortel og vri 3-5 ganger ned i glasset,
Fyll halve glasset med knust is, hell i 4 cl Bacardi (kan bruke Bacardi Razz, Bacardi Apple eller Bacardi Lemon). Hold en serviett over glasset, bruk en lang teskje og rør skikkelig rundt.
Fyll på knust is til toppen og hell i Club Soda til det er fullt. Pynte med mynte blad.
Her kan dere lese mer om Liquid Engineers her: http://www.barstars.no/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar