søndag 16. oktober 2011

DEILIG ITALIENSK PIZZA

Lag pizza på ekte, italiensk vis

Her kommer en oppskrift på italiens pizza, jeg så Jan Vardøen på God morgen Norge hvor han viste hvordan man lager italiensk pizza så da måtte vi teste det. Den var knall god. Man må ha litt god tid når den skal lages, men det er virkelig verdt det.


8 pizzabunner (del opp til så mye man vil lage)

6 dl lunket vann (ca 25oC)
1 dl god olivenolje
1/4 pakke fersk gjær (12-13 g), evt. 3 g tørrgjær
1 ss hvitt sukker
1 kilo «00» pizzamel, siktet
1 ss salt

Slik gjør du:
Hvis det virker som 8 pizzabunner er mye, er det faktisk lettere å lage mye deig enn en liten porsjon.
Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 3 minutter til det er godt blandet. Ha i siktet mel og salt. 
Elt sammen på lav hastighet i ca 15. min. Du skal ha en glatt og elastisk deig.
Hvis du merker at melet ikke blir blandet godt nok i, stans maskinen, hent opp melet fra bunnen og vend inn i deigen med hendene.
Elt videre og tilsett litt vann hvis deigen er for hard og stiv.
Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 8 leiver på ca. 200 gram hver.
Elt mellom hendene, lag fine små baller og legg dem på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur. De kommer til å heve videre og ese ut.
Når de har fått dobbelt str. kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.
Det aller beste resultatet får du jo lenger deigen får stå. Lag gjerne deigen dagen før og la den stå i kjøleskapet natten over.
Tomatsaus (denne deles også opp til så mye man trenger)
Til minst 8 pizzaer
1 kg. flådde tomater fra boks, hele eller knuste
1 neve ferske basilikumblader
1 ss. salt
1 ss. hvitt sukker
3 ss. god olivenolje
3 hvitløksfedd, skrelte og grovknuste
1/2 ts. finmalt kajennepepper

Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør dem med en stavmikser til du får en tykk og homogen saus. Du trenger ikke å kjøre sausen så veldig mye, for det er fint at teksturen er litt grov, slik at små biter av basilikum og hvitløk fortsatt synes. Du kan også bruke en blender eller kjøkkenmaskin med kniv til dette. Vi syntes det ble litt lite smak i sausen første gangen vi lagde den, så vi brukte litt tomatpurre i sausen neste gang vi lagde den. Bruk sausen med én gang, eller ha den på glass med lokk. Den kan oppbevares i kjøleskapet i en uke, men når den skal brukes, er det smart å la den stå ute en time for å bli romtemperert. Iskald saus på en pizza kan forkludere steketiden. 

Sett ovnen på 275 grader og legg en pizzastein i bunn, evt sett ett steikebrett nederst i ovnen.

Ta en deigbolle og klem ut på benken (beste er å klemme/dra ut og ikke bruke kjevle). Bunnen skal være ganske tynn. Legg bunnen på et pizzaark




Ha på et lag tomatsaus og mozzarella og annet fyll. Vi bruker bacon og det blir veldig godt.


Stek pizzaen i ovnen på full guffe i ca. 5 minutter. Ta den ut når den er ferdig.  


       post signature

4 kommentarer:

  1. Tusen takk Marthe :)

    Det skal prøves!

    SvarSlett
  2. Mmmm, det så GODT ut!!! Sånn må jeg prøve å lage en gang :)

    SvarSlett
  3. Takk for et flott tips ! Denne må prøves!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...