Verdens beste oreo-kake
- Ca. 450 g Oreo Cookies (kan bruke dots kjeks også)
- 100 g smeltet smør
- 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
- 2,5 dl melis
- 3,5 dl Menkomel Whipping (fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker, vanlig kremfløte kan også brukes)
- 2,5 spiseskjeer sukker
- 1 pose sjokolademousse Toro
- 3 dl melk til moussen
- 1/4 av oreokjeksene legges for seg i en skål og brekkes til små biter.
- Resten av kjeksene legges i en pose og smuldres til så små biter/smuler som mulig. Jo mindre de er jo bedre er det å smøre utover i formen.
- Smelt smør og bland godt med de knuste kjeksene i en bolle.
- Smør utover i en rundform (24cm).
- Bland kremost og melis med mikser for en kremete og luftig masse.
- Stivpisk menkomel whipping (fløte) og sukker.
- Rør forsiktig inn halvparten av den stivpiskede kremen i ostemassen, sett resten av kremen i kjøleskapet (skal brukes senere).
- Smør ostekremen over kakebunnen og fordel halvparten av de oreokjeksbitene du har satt til side i ostekremen.
- Sett i kjøleskap i 30 minutter.
- Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken og rør inn de siste oreokjeksbitene du har satt til side.
- Smør mousseen over ostekremen og sett i kjøeskapet i ytteligere 1 time.
- Resten av kremen du satte i kjøleskapet skal brukes til et siste lag på toppen. Bruk så mye du ønsker!
- Pyntes med oreokjeks eller sjokoladesaus.
- La kaken stå avkjølt ytteligere noen timer, men aller best blir den om den står minst et døgn før den spises!
Nå glemte jeg å ta bilde da jeg lagde den, men skal lage både til helgen og neste helg, så da kommer bilde senere =)
Mmmmm, gleder meg til Oreokake :)
SvarSlettHaha, satt og tenkte på å lage noe godt, klikket meg tilfeldigvis inn på linken til denne bloggen og overskriften bare lyser mot meg! *vann i munnen*
SvarSlettHehe, man får virkelig vann i munnen av denne kaka :D
SvarSlett